KESİCİ TAKIM DERGİSİ

Alman Takım Tezgahları Sektörü

 

ALMAN TAKIM TEZGAHI SEKTÖRÜ 2020 İLK ÇEYREĞİNDE KÜÇÜLDÜ

Alman takım tezgahıendüstrisinin 2020 yılının ilk çeyreğinde aldığı siparişler, geçtiğimiz yılın aynı döneminde yüzde 25 düştü. Almanya içinden gelen siparişler yüzde 22 oranında düştü. Yurt dışından yüzde 27 daha az sipariş alındı.

VDW (Alman Takım Tezgahı Üreticileri Derneği) Genel Müdürü Dr. Wilfried Schäfer, "Takım tezgahlarına yönelik küresel talep, geçen yıl çeşitli zorlu faktörler nedeniyle keskin bir şekilde düştü, ancak bu yılın başında daha da düştü," dedi. Frankfurt am Main, sonuçları yorumluyor. Kitaplarda şu anda korona etkisinin sadece bir kısmının görülebildiğine dikkat çekti. Schäfer, etkinin tam olarak ortaya çıkmasının birkaç ay süreceğini açıkladı.
Geniş bir müşteri tabanına hizmet veren metal kesme sektöründe, siparişlerdeki düşüş, daha proje odaklı metal şekillendirme sektörünün iki katından fazladır. Almanya'daki yerli işletmeler şu anda küçük bir umut ışını sunuyor. Mart ayında şaşırtıcı bir şekilde yüzde 4 arttı. Bu, esas olarak basın üretimi segmentindeki proje işlerinden kaynaklanıyordu.

Siparişlerin ilk çeyrekte yükseldiği tek bölge Amerika, özellikle Meksika idi. Bunun nedeni otomotiv projeleriydi. En büyük 15 pazardan altısı sipariş seviyelerini artırdı. Bunlar ABD, Meksika, Rusya, Japonya, Kanada ve Hollanda idi. Schäfer, "Rusya bir zamanlar endüstrimiz için üçüncü büyük pazardı. Ancak ekonomik yaptırımlar, iş dünyasında keskin bir düşüşe neden oldu. Mevcut krizde Rusya'dan bir canlanma görmek çok daha sevindirici" dedi.

Satış gelirleri de ilk çeyrekte yüzde 18 oranında düştü. Schäfer, "Bu, bu yılın Şubat ayında yayınladığımız 2020 öngörüsüne tam olarak uygun." Ancak, sipariş rakamlarının düşüşün tam boyutunu yansıtmadığı zaten belli ki, bu durum daha da şiddetli olacak. Endüstride kapasite kullanımı da 18 puandan yüzde 64'e önemli ölçüde düştü.

Ocak ve Nisan arasında. Şu anda durumun, yılın ikinci yarısında, kilitlenme düzenlemelerinin daha fazla ölçeklenmesi ve üretimin normale dönmesi koşuluyla iyileşmesini bekliyoruz. Bu, endüstrinin yıl sonunda nerede olacağını belirleyecek "dedi

 

Sitede ara

© 2013 Tüm Hakları Saklıdır.

Webnode tarafından desteklenmiştir.